Draagbare zuurstofconcentratoren

In combinatie met de Oxycure concentrator – Kröber O2 is de draagbare concentrator Oxycure DE oplossing voor een comfortabele, doeltreffende en veilige zuurstoftherapie.

Gun uw patiënt de mogelijkheid gebruik te maken van deze faciliteiten!

oxycure concentrateurs portables

Oxycure stelt al sinds 2006 draagbare zuurstofconcentratoren voor aan patiënten en medische hulpverleners. Steunend op deze ervaring biedt Oxycure een uitgebreid gamma aan, dat aan de behoefte van elke patiënt beantwoordt. Een draagbare concentrator verstrekt de zuurstof bij inademing (demand flow oxygen “DFO”) in plaats van continu zoals de Oxycure concentrator (continuous flow oxygen of “CFO”). De parameters van elke draagbare concentrator verschillen van elkaar ( instantvolume van de O2-bolus, duur van de bolus, besparingsratio, reactietijd, enz.). Bovendien bestaan er ook twee verschillende werkingswijzen die hierna in detail worden beschreven. Alle Oxycure draagbare concentratoren verzekeren de juiste saturatie van uw patiënt door de juiste instelling te kiezen. Daarvoor is het belangrijk de saturatie van uw patiënt te controleren bij rust en bij inspanning.

Draagbare concentrator “Fixed Minute Volume”.

De Oxycure draagbare concentrator van het type “Fixed Minute Volume” verstrekt een vaste hoeveelheid zuurstof per minuut. De zuurstofproductie wordt elektronisch verdeeld over het aantal ademhalingen van de patiënt, tot het maximum vermogen van de compressor en van het spaarventiel (zie maximum volume en max. BPM – bolus per min in de tabel).

Inogen G3

  Bij lage ademhalingsfrequentie verstrekt dit type concentrator grotere bolussen dan bij hoge frequentie.   Bij inspanning moet de instelling soms verhoogd worden. Controle van de saturatie is aangeraden.

Voorbeeld.

Oxycure Inogen G3 Instelling 2 = 420 ml/min. 20 BPM = 420 ml /20 BPM = 21 ml/bolus. 30 BPM = 420 ml/ 30 BPM = 14 ml/bolus.
Conserving ratio 5 : 1. 420 x 5 = 2,100 ml (CFO) 420 x 5 = 2,100 ml (CFO)
Oxycure Inogen G3 Instelling 3 = 630 ml/min. 30 BPM = 420 ml/ 30 BPM = 14 ml/bolus.
Conserving ratio 5 : 1. 630 x 5 = 3,150 ml (CFO)

 Oxycure – gamma : Oxycure – Inogen G1, G2 en G3. Bij deze Oxycure draagbare concentratoren stemt “Instelling 2” ongeveer overeen met een continu debiet van 2 LPM.

Draagbare concentrator “Fixed Bolus volume”.

De Oxycure draagbare concentrator van het type “Fixed Bolus Volume” verstrekt een vaste hoeveelheid zuurstof per bolus, ongeacht de ademhalingsfrequentie van de patiënt, tot het maximum vermogen van de compressor en van het spaarventiel (zie maximum volume en max. BPM – bolus per min in de tabel).
 Simply Go 2016

Simply Go

Bij een lage ademhalingsfrequentie verstrekt dit type concentrator minder zuurstof dan bij een hoge frequentie. Controle van de saturatie is aangeraden.

Voorbeeld.

Oxycure – SimplyGo Stand 2 = 24 ml / bolus 20 BPM = 24 ml x 20 = 480 ml / min. 30 BPM = 24 ml x 30 = 720 ml / min.
Conserving ratio 4 : 1. 480 x 4 = 1.920 ml (CF0 Eq.) 480 x 4 = 2,880 ml (CFO Eq.)

Oxycure – gamma : Oxycure – Oxus, Oxycure – SimplyGo (*), Oxycure – Eclipse 5 (*).

Bij deze Oxycure draagbare concentratoren stemt “Instelling 2” ongeveer overeen met een continu debiet van 2 LPM.

(*)De draagbare Oxycure concentratoren – SimplyGo en Oxycure – Eclipse 5 verstrekken eveneens een continu debiet van 2 en 3 LPM.